4TURF® se prokazuje jako velmi odolný trávník

V boji proti klimatickým změnám je 4turf® předním portfoliem tetraploidních jílků vytrvalých. 4turf® – řada, která dominuje národním seznamům trávníků. Má výjimečnou toleranci vůči suchu, chorobám i soli.


4turf® je portfolio hi-tech trávníkových trávníků vyvinutých tak, aby odolávaly chorobám, suchu a soli. 4turf® udrží sportovní hřiště, golfová hřiště a městskou krajinu déle zelenější. Trávník vypěstovaný ze semene 4turf® potřebuje méně zavlažování a vyžaduje méně času na správu trávníků. Šetří jim to čas i peníze. 4turf® je silná volba, která ochrání váš trávník před problémy. Je založen na hloubkovém výzkumu a vývoji produktů. Víme, že naše odrůdy 4turf® fungují fenomenálně dobře, protože byly opakovaně testovány námi a nezávislými výzkumníky. Jedna z našich odrůd, FABIAN, byla oceněna cenou za inovaci.

Ohromující umístění na národních seznamech

Neustále pracujeme na vývoji nových a vylepšených odrůd 4turf®. S mnohaletým vývojem a získáváním znalostí, ze kterých můžeme čerpat, jsme lídrem v chovu tetraploidních jílků vytrvalých. Nezávislé testy to podporují, a proto odrůdy 4turf® dominují v různých národních seznamech.

Téměř v každém národním seznamu v Evropě tvoří odrůdy 4turf® většinu uvedených tetraploidních jílků vytrvalých.

  • Seznam Scanturf: 4turf® představuje 3 ze 4 tetraploidních odrůd jílku vytrvalého
  • Francouzský seznam: 4turf® představuje 3 ze 3 tetraploidních odrůd jílku vytrvalého
  • Nizozemský seznam: 4turf® představuje 3 z 5 tetraploidních odrůd jílku vytrvalého
  • Sportovní seznam Spojeného království: 4turf® představuje 7 z 8 tetraploidních odrůd jílku vytrvalého
  • Německý seznam: 4turf® představuje 2 ze 3 tetraploidních odrůd jílku vytrvalého

Vynikající trávník pro všechna místa

Vynikající kvalita trávníku hodnocená v národních seznamech je jen jedním aspektem výjimečného výkonu 4turf®. Naše odrůdy 4turf® mají silný kořenový systém, díky kterému jsou extrémně odolné vůči suchu, soli a chorobám. Přidejte k tomu, že dobře klíčí při nízkých teplotách, což je vlastnost ověřená interními a externími testy.

Výjimečná odolnost vůči suchu pro měnící se klima

V měnícím se klimatu potřebují sportovní hřiště, golfová hřiště a veřejné parky druhy trávníků, které jsou odolnější vůči suchu. Náš šlechtitelský program vyvinul odrůdy 4turf® se silnějšími a hlubšími kořeny. Kořeny jsou prospěšné pro trávy, pokud jsou vystaveny suchu. Silná kořenová architektura 4turf® pomáhá odolávat různým typům sucha. Udržuje trávník zelený a hratelný po delší dobu během suchých období a s menší potřebou zavlažování.

Zvýšená tolerance soli

Sůl je rozšířený problém, který snižuje kvalitu trávníku. Rozmrazovací prostředky ovlivňují trávníky na silnicích, záplavy mořskou vodou nebo rozprašují pobřežní trávník a pro zavlažování trávníku se stále častěji používá slaný odpad nebo recyklovaná voda. Některé půdy jsou navíc přirozeně slané. V důsledku toho se odolnost vůči soli stala oblíbenou vlastností trávníku.

Všechny odrůdy 4turf® jsou vyvinuty tak, aby měly vysokou toleranci soli. Pro správce trávníků v prostředích namáhaných solí je tolerance soli zásadní ochranou. Podporuje lepší růst a přežití, což se promítá do kvalitnějšího trávníku s atraktivnějším vzhledem.

Zlepšená tolerance nemocí

Objevují se nová onemocnění trávníku a známá onemocnění jsou stále závažnější. Odrůdy 4turf® jsou vyvinuty tak, aby měly vysokou odolnost vůči chorobám, což se také ukazuje jako dobrá obrana proti některým novým chorobám. Tolerance 4turf® vůči chorobám pomáhá travnatým plochám odolávat budoucnosti. Výběrem trávníku odolného vůči chorobám šetří správci trávníků čas a peníze na údržbu. Také používají méně pesticidů, díky čemuž jsou jejich trávníky udržitelnější.

4turf® pro bezpečnou budoucnost

Pro správce trávníků bude budoucnost těžší než současnost. S rostoucím suchem, novými chorobami a soutěží o omezené vodní zdroje potřebují správci trávníků trávník, který je odolnější vůči měnícímu se světu. 4turf® je semínko, které je chrání před touto nejistou budoucností.

Katalog je dostupný v jazycích:

Čeština
Polski
English



Zajímá Vás více? Jsme zde pro Vás!
Stačí nám napsat a my už se postaráme o to, aby náš poradce či prodejce Vaši zprávu dostal a komunikoval s Vámi.

office@dlf.cz
PORADENSTVÍ
PRODEJ

Ještě jste se nepřihlásili k odběru našeho ZPRAVODAJE/NEWSLETTERU?
Můžete tak učinit ZDE:
PŘIHLÁSIT SE