Skělý fotbal na skvělých trávnících

Evropští fotbaloví fanoušci v očekávání sportovních zážitků na perfektních trávnících Když nejlepší týmy Evropy začnou hrát mistrovství ve Francii, naděje a sny jejich fanoušků se budou odvíjet od dění na trávníku. Ať už jejich tým vyhraje či nikoli, perfektní trávníky na odrůdách DLF je nezklamou.

Evropští fotbaloví fanoušci v očekávání sportovních zážitků na perfektních trávnících

Když nejlepší týmy Evropy začnou hrát mistrovství ve Francii, naděje a sny jejich fanoušků se budou odvíjet od dění na trávníku. Ať už jejich tým vyhraje či nikoli, perfektní trávníky na odrůdách DLF je nezklamou.

Oči fanoušků z celé Evropy se 10. června obrátí na Stade de France, kde Francie a Rumunsko odehrají první zápas turnaje roku. Televizní kamery se rozjedou, diváci začnou fandit, góly padat a přitom všem nesmíme zapomenout na jednoho dříče, bez kterého by to nešlo: svěže zelený trávník.

Evropské mistrovství vyžaduje mnoho hektarů vysoce odolných trávníků. Deset stadionů v deseti městech budou hostit 51 zápasů. Dalších 60 tréninkových hřišť bude využito národními týmy. A nakonec, když si vítěz převezme trofej, trávní k na Stade de France musí stále vypadat perfektně.

Jsme rádi, že můžeme přispět našimi travními osivy, které se využívají na většině francouzských fotbalových stadionech. Jsme přesvědčeni po tom, že naše trávy vydrží celou zátěž až do finále.” říká Benoit Petitjean, Generální manažer DLF Francie.

Trávníky od DLF na většině stadiónů ve Francii

Mezinárodní fotbalový turnaj vyžaduje mnoho od trávníků a jeho pěstitelů. Naštěstí není příliš obtížné vybrat ty nejlepší odrůdy pro sportovní trávníky ve Francii. Francouzská listina trávníkových odrůd zahrnuje mnoho osvědčených odrůd a jejich hodnocení dle vlastností konkrétních odrůd v závislosti na požadavcích na ně kladených. Listina také obsahuje žebříček pro celkové hodnocení při sportovním využití. Všech TOP 5 odrůd bylo vyšlechtěno odborníky z DLF.

To je důvod, proč většina manažerů vybrala před nadcházejícím turnajem pro jejich stadióny osiva od DLF. Aby připravili hřiště na mistrovství, přisévali jejich trávníky směsí nejlepších jílků vytrvalých ze značek DLF Top Green Eurosport & Johnsons Sports Seed.
Top Green Eurosport kombinuje jemnost listů, hustotu a odolnost vůči zátěži u top odrůd jílku vytrvalého diploidního spolu s vytrvalostí, odolností vůči stresům a chorobám odrůd jílku 4turf®.

Lepší trávníky díky 4turf®

Naše celosvětová šlechtitelská síť dosahuje neustálého pokroku v oblasti trávníkových odrůd. Naše technologie 4turf® je základním kamenem tohoto snažení. 4turf® jsou odrůdy tetraploidního jílku vytrvalého, které jsou charakterizovány vysokou odolností vůči stresům, hlubším kořenovým systémem a sytě zelenou barvou. Odrůdy 4turf® nabízejí pěstitelům to, co požadují pro trávníky světové úrovně.

Mezi všemi odrůdami, které jsou registrovány pro trávníky ve Francii, vynikají dvě odrůdy ze skupiny 4turf®: Fabian & Tetrastar. Toto jsou odrůdy, které pomáhají správcům hřišť ve Francii připravit jejich stadióny pro ty nejlepší fotbalisty Evropy při nejsledovanější sportovní události roku. To že se většina hřišť osela osivy od DLF, je dostatečný důkaz významu našich odrůd skupiny 4turf® pro sportovní trávníky.

DLF je světový lídr na trhu s travními osivy s 800 zaměstnanci ve 13 zemích. Společnost využívá celosvětovou síť šlechtitelských stanic a vyrábí a prodává osiva trav a jetelovin ve vice než 80 zemích po celém světě. Společnost vlastní 3500 dánských zemědělců. Obrat společnosti je 450 mil. euro.