29.01.2021 Kráva má s člověkem mnoho společného

Víte, že... kráva je velice citlivé a inteligentní zvíře a má s člověkem mnoho společného?

Genom skotu tvoří přibližně tři miliardy písmen, podobně jako u člověka. Vědci identifikovali 22 tisíc genů, přičemž se ukázalo, že na úrovni genů je nám kráva podobnější než myš nebo potkan, přestože hlodavci jsou nám evolučně příbuznější než sudokopytníci.
Kráva je také vysoce sexuální tvor, dokonce je gravidní stejně dlouhou dobu jako žena a má předpoklady k tomu být skvělá matka... Tak co, ještě někomu vadí, že mu někdo nadává do krav?

Samozřejmě berme vše s humorem. Protože naštvat takovou krávu, to se opravdu nevyplácí! Co se Vám ovšem vyplatí, je dát jí pořádné krmivo! Skot totiž není vůbec hloupý! Naopak je to nádherné a zajímavé zvíře, a stejně jako mezi lidmi existuje i ve stádu jedinec, který je nadanější, rychle se učí a v neposlední řadě mají dobrodružnou povahu.

Co si budeme povídat, není kráva jako kráva… Ale každý jedinec ve stádu ví, kde je jeho místo a pozice si vzájemně respektují. To, co určuje vůdcovství, jsou nakonec jako všude jinde zkušenosti, dovednosti a tvrdá dřina.

No nechtěli byste i vy porozumět řeči zvířat? Asi se to povedlo jen Jiříkovi v pohádce o Zlatovlásce, ale my jsme se dočetli, že se o to snažil i výzkumný tým v Británii. A na co přišli? Že matka se svým teletem hovoří stejně něžně, jako by na Vás mluvila Vaše maminka. Krávy vyluzují na svá mláďata nižšími tóny láskyplné volání – a všichni vědí, kdo na koho vlastně bučí.

No a v čem je vlastně ta záhada spokojené krávy? Přece tráva! Kvalitní tráva = spokojená kráva. A my víme, jak na to! Naše Foragemax směsi byly vyvinuty právě za tímto účelem. Neváhejte a kontaktujte nás.
Pícní směsi s DLF Fibre Energy dokonce zvyšují produkci mléka až o 730 l na dojnici a 70 kg přírůstku ročně. Vyšší stravitelnost znamená spokojenější dobytek a tím vyšší výnosy.

ZAJÍMAVOSTI

  • Krávy, kterým dají majitelé jméno, dojí více mléka
  • Přidávání mléka do čaje bylo kdysi výsadou bohatých
  • V našich končinách se nejčastěji pije kravské a kozí mléko, ale lidé pijí i mléko velbloudí, oslí, koňské, mléko od vodních buvolů, sobů či losů
  • Mléko je jednou z nejlevnějších komplexně vyživujících potravin
  • Každá kráva s větším množstvím přijaté energie produkuje více mléka a zvířata ve výkrmu mají lepší přírůstky, což znamená více masa = DLF Fiber energy
  • Katalog FORAGEMAX jsme napsali vašim kravám na tělo


Máme pro Vás i další články:
ČLÁNEK O FIBER ENERGY

JETELOTRAVNÍ A VOJTĚŠKOTRAVNÍ SMĚSKY
 

KATALOG FORAGEMAX 2021
 

Ještě jste se nepřihlásili k odběru našeho ZPRAVODAJE/NEWSLETTERU?
Můžete tak učinit ZDE:
PŘIHLÁSIT SE

 

 

 


   Kráva má s člověkem mnoho společného Zpět