Generační výměna ve vrcholném vedení skupiny DLF

Po 16 letech ve funkci generálního ředitele odchází k 1. listopadu 2022 pan Truels Damsgaard do důchodu a předává své manažerské odpovědnosti panu Sørenu Halbyeovi.

„Rozhodl jsem se, že nyní je ten správný čas odstoupit z funkce generálního ředitele DLF. Bylo mi velkou ctí být v čele DLF, tak oddané a kompetentní organizace, a jsem velmi hrdý na milníky, kterých jsme společně dosáhli“ říká Truels Damsgaard.

Pod vedením Truelse Damsgaarda se DLF rozrostla z přední společnosti na výrobu travních semen v Evropě na dnešního světového lídra na trhu v oblasti šlechtění rostlin, výroby a prodeje krmných a trávníkových semen. Kromě toho se oblast podnikání neustále rozšiřovala a dnes má společnost také významné postavení v oblasti osiv cukrové řepy, silné zastoupení v semenářském průmyslu zeleniny a dobré postavení v oblasti sadbových brambor.

Nástupce Truese Damsgaarda byl nalezen ve vlastních řadách.

„Jsem opravdu rád, že Søren Halbye převezme štafetu a zajistí dobrou manažerskou kontinuitu. Søren Halbye je extrémně kompetentní vrcholový manažer se solidními zkušenostmi v semenářském průmyslu, strategickou vizí a ambicemi jak jménem jeho, tak jménem společnosti. Søren se účastní cesty růstu DLF od roku 2006 a významně přispěl k úspěchu, kterého společnost dosáhla v posledních letech“ říká Truels Damsgaard.

Předseda představenstva DLF AmbA Christian Høegh-Andersen je potěšen, že se podařilo zajistit generační výměnu: „S Truelse Damsgaardem v čele dosáhlo DLF pozoruhodného růstu, kterého bylo dosaženo díky jasným strategiím a efektivnímu provádění, zaměřeno na ziskovost a důvěryhodný vztah s představenstvem a vlastníky. Těšíme se na pokračování této cesty se Sørenem Halbyem, který zná společnost zevnitř a který má nejlepší předpoklady pro zajištění kontinuity na pozici generálního ředitele DLF.“

Søren Halbye se těší na nové výzvy: „DLF je nesmírně vzrušující společnost a já jsem připraven převzít nové úkoly. Máme silný manažerský tým a těším se na pokračování rozvoje DLF pod mým vedením.“

Søren Halbye začínal v DLF jako obchodní a marketingový ředitel v roce 2006. V roce 2012 nastoupil do vrcholového vedení skupiny a od roku 2019 je zodpovědný za obchodní aktivity v Evropě a od března 2022 také za Jižní Ameriku.

DLF je světovým lídrem na trhu píce a travního osiva a obrat se za posledních 10 let více než ztrojnásobil. DLF je na sedmém místě v celosvětovém semenářském průmyslu z hlediska příjmů. Skupina DLF má roční obrat cca. 1 miliarda EUR a více než 2 000 zaměstnanců po celém světě, z nichž více než každý desátý pracuje ve výzkumu a vývoji.

Zajímá Vás více? Jsme zde pro Vás!
Stačí nám napsat na office@dlf.cz

Ještě jste se nepřihlásili k odběru našeho ZPRAVODAJE/NEWSLETTERU?
Můžete tak učinit ZDE:
PŘIHLÁSIT SE