DLF se dostala na seznam „20 společností nejšetrnějších ke klimatu v roce 2021“

Roky předtím, než se klimatická agenda dostala do šlechtitelských společností, podnikla DLF odvážný krok a shromáždila šlechtitele a vědce z veřejných a soukromých organizací ve snaze o pokrok ve šlechtění plodin pro budoucí klima.

S tímto konsorciem vybudovala společnost DLF největší otevřené zařízení pro třídění kořenů na světě, RadiMax, které může testovat až 600 rostlinných řad současně ve čtyřech jámách ve tvaru V o rozměrech 10×40 m. Všechny jsou vybaveny unikátním zavlažovacím systémem, navrženým počítačovou simulací tak, aby vytvořil nejúčinnější selekční systém pro hluboké zakořenění. Na podporu tohoto výběru poskytují více než tři kilometry trubic z plexiskla vizuální přístup pro multispektrální kamery, které zobrazují kořenové profily každé jednotlivé linie.

Poprvé je tak možno odhalit skrytý svět růstu kořenů ve šlechtitelském měřítku a spojit jej s nejrelevantnější klimatickou hrozbou: suchem! První screeningy byly provedeny v roce 2016 a na základě výsledků je tak společnost DLF schopna dodávat zákazníkům pícniny a trávníky odrůdy s ověřeným hlubokým zakořeněním a vynikající odolností vůči stresu ze sucha.

Více informací o KOŘENECH & SUCHU naleznete kliknutím zde.

Zajímá Vás více? Jsme zde pro Vás!
Stačí nám napsat a my už se postaráme o to, aby náš poradce či prodejce Vaši zprávu dostal a komunikoval s Vámi.
office@dlf.cz
PORADENSTVÍ
PRODEJ

Ještě jste se nepřihlásili k odběru našeho ZPRAVODAJE/NEWSLETTERU?
Můžete tak učinit ZDE:
PŘIHLÁSIT SE