DLF pozastavuje obchodování v Rusku

DLF shledává, že vojenská invaze na Ukrajinu je zcela nepřijatelná a důrazně se distancuje od probíhajících nelidských činů probíhajících na ukrajinské půdě.

Jako velká mezinárodní společnost jsme dospěli k názoru, že i my se musíme vyjádřit k dění, které nyní sužuje Evropu. Vojenská invaze na Ukrajinu je zcela nepřijatelná a DLF se důrazně distancuje od probíhajících nelidských činů na ukrajinské půdě.

Tragická situace na Ukrajině se každého hluboce dotýká a důsledky katastrofické krize jsou velmi dalekosáhlé. Respekt, důvěra a integrita jsou v DLF důležitými hodnotami a v současné situaci nemůže obchod se semeny v Rusku pokračovat „byznysem jako obvykle“.

Semenářský průmysl je uprostřed své hlavní sezóny a semenářské produkty jsou na cestě k zákazníkům už několik týdnů a první část jarních prodejů byla v Rusku dokončena. DLF se však s okamžitou platností rozhodlo pozastavit svou strategii v Rusku a do Ruska již nebude zasíláno žádné zboží.

DLF má morální závazek i odpovědnost vůči všem svým zaměstnancům, včetně ruských kolegů, kteří loajálně pomáhají rozvíjet podnikání společnosti. DLF proto bude udržovat své organizace s více než 30 kvalifikovanými kolegy v DLF Seeds LLC a DLF Beet Seed v Rusku.